Vad har Ai Weiwei med detta att göra?

Tina Enghoff, Lena Flodman, Simon Häggbom, Gittan Jönsson, Peter Johansson, Carl Michael von Hausswolff, Kent Klich, Lars Lerin, Karin Lind, Martin Wickström, Anders Widoff m.fl.

Datum: 24/8-12 till 31/8-12

Vernissage: fred 24 aug kl 17-20 visning/samtal kl 19.00 med Victoria Strand m.fl.

Ai Weiwei är ingen dålig förebild för konstnärer som vill göra skillnad, men han är ändå bara en enda människa mot en stor och mäktig regim. Och ändå tror vi med honom, att konst och politik går att förena, och om inte i konsten så med konst. Även om resultaten inte alltid går att mäta så direkt, så handlar det i grunden om att inte förhålla sig passiv, oavsett vad och var man är: konstnär eller läkare eller journalist (utan gränser).
I utställningen presenteras nu första etappen av Ship to Gazas konstlotteri, som kommer byggas upp av skänkt konst från konstnärer, som valt att inte vara passiva. Under resans gång med fartyget Estelle, med destination Gaza växer antalet vinster fram till dragning och visning (Etapp 2) den 5 oktober. Så fort lotterna släpps har alla chansen att både stödja Ship to Gaza och att vinna riktigt bra konst. På Ship to Gazas hemsidan kan man följa Estelles resa och läsa om de skänkta verken som kommer in under resans gång.

I utställningens visas valda delar av den konst som skänkts.